Drugarice i drugovi,
dame i gospodo,
poštovani posjetioci,
dragi prijatelji,
   

Početna

O nama

Udruženje
Naša Jugoslavija

Savez
Jugoslavena

Osnovni
dokumenti

Aktivnosti

Zanimljivosti

Pristupnica

Račun i
donacije

Bilten
Udruženja

Kontakt

 

posjetom ovoj stranici učinili ste zaista dobar potez i odlučili se za svojevrstan „povratak u budućnost“! Tim entuzijasta, koji se prihvatio posla oko organizacije ovog projekta, pripada širem dijelu populacije sa jugoslovenskih prostora, jasnih je pogleda i stavova i s ponosom ističe visoke vrijednosti jugoslovenskog vaspitanja, obrazovanja i morala – vrline na koje se danas rado osvrće i o njima govori izrazito pozitivno. Veliki dio ekipe pripada generaciji stasaloj u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, koju je ta država učila osnovnim principima mirnog, zajedničkog i prosperitetnog života na ovim našim prostorima, davala joj osjećaj sigurnosti i dostojanstva. Bezbrižno djetinjstvo i odrastanje bez velikih odricanja današnjoj omladini, koja nije imala sreću da živi u ona „dobra stara vremena“ izviđača, gorana, ferijalaca, brigadira i njima sličnih, ostalo je, na žalost, uskraćeno. Pa, ipak, sve veći broj mladih ljudi okreće se navedenim vrijednostima, jer u njima otkriva i vidi izlaz iz trenutne zapostavljenosti i beznađa. Time mlade generacije danas pokazuju i dokazuju da se o našoj zajedničkoj državi i u ovoj, skoro potpuno zanemarenoj i samoj sebi prepuštenoj društvenoj populaciji, govori izuzetno pozitivno – u zadnje vrijeme sve glasnije i smjelije. Po ko zna koji put se pokazuje da, i pored svih teškoća, istina uvijek pronađe pravi put!

Naš stav je da svako ima pravo da uređuje svoj životni prostor – i dobri i loši – to ne sporimo. Mi samo smatramo da je dio našeg životnog prostora narušen u kulturološkom, socijalnom, materijalnom, bezbjedonosnom i skoro svakom drugom pogledu. Naše psihološko okruženje i argumenti pod kojim se ono održava predstavlja veliku sramotu vremena u kome živimo, i ono zaista vrijeđa našu inteligenciju i ne dozvoljava nam da ostanemo po strani. Želimo vratiti nadu svim našim narodima i pokazati da naša zemlja, sve njene civilizacijske norme i sve ono što je ona značila, nije nestala i da zaslužuje mnogo bolji tretman od trenutnog.

Svojom borbom za stabilizaciju odnosa među svim Jugoslovenskim narodima želimo prevazići sadašnju tešku situaciju, razdvojiti istinu od laži, stvoriti klimu za bolji zajednički život ovdje, jer nas ni ulaskom u EU niko fizički neće preseliti i posaditi u neki drugi dio Evrope - imaćemo zauvijek samo jedni druge. U našoj borbi za bolju zajedničku budućnost želimo istaći argumente za koje smatramo da su istiniti, da mogu poslužiti pomirenju naroda i poboljšanju na silu poremećenih međusobnih odnosa.

Na kraju možemo sa potpunom odgovornošću reći da smo za to debelo nagrađeni i to unaprijed - srećnim djetinjstvom i svom dobrotom i pažnjom kojom nas je naša nekadašnja država - Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija - obasipala! Želimo da počnemo vraćati dug. Pridružite nam se na tom putu!

   
Tim "Naša Jugoslavija"