MINISTARSTVO PRAVDE BOSNE I HERCEGOVINE...

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine odbilo je zahtjev Udruženja „Naša Jugoslavija“ za upis u Registar udruženja i fondacija pozivajući se na Zakon o udruženjima i fondacijama, iako se u istom razlozi odbijanja koje navodi Ministarstvo uopšte ne spominju. Pored toga isto Ministarstvo je u više navrata prekršilo postavljene vremenske rokove zahtijevajući od Udruženja da ih se pridržava. Znači li to da isti Zakon neko mora poštovati, a neko ne?

Početna

O nama

Udruženje
Naša Jugoslavija

Savez
Jugoslavena

Osnovni
dokumenti

Aktivnosti

Zanimljivosti

Pristupnica

Račun i
donacije

Bilten
Udruženja

Kontakt

Udruženje “Naša Jugoslavija”: Izbori nisu bili demokratski

Dogodiše se, eto, neki novi izbori u BiH. Jesu li bili demokratski? Nisu, i to iz najmanje jednog razloga; u predsjedništvo BiH su ponovo mogli biti birani iskljucivo pripadnici tri nacionalnosti – Srbi, Hrvati i Bošnjaci! Tu negativnu sliku ne popravlja ni vrlo dobar rezultat „neutralnog“ SDP-a. Romi, Jevreji, Jugoslaveni i mnogi drugi i dalje nemaju pravo biti birani. Tu, dakle, ne može biti govora o demokratiji. Hoce li navedena praksa biti promijenjena...

ZAPISNIK

sa I redovne Skupštine Udruge "NAŠA JUGOSLAVIJA"

održanoj 24.07.2010. godine u prostorijama MO Stoja u Puli

DNEVNI RED

1.     Pozdravni govor i otvaranje sjednice
2.        Izvještaj o dosadašnjem radu i aktivnostima
3.        Financiranje Udruženja
4.     Osnivanje Klubova Jugoslavena
5.     Razno

TOČKA 1.

Predsjednik Udruge pozdravio je sve prisutne i zahvalio se MO Stoja što im je omogučio korištenje prostorija za održavanje Skupštine.

TOČKA 2.

U svom osvrtu na dosadašnji rad i aktivnosti, Predsjednik Udruge naglasio je da je krajem 2008. godine predan zahtjev za registraciju Udruge u Registar Udruga u RH, koji je rješenjem od 22.09.2009. godine odbijen. Pročitano je i nekoliko točaka iz obrazloženja.
Protiv navedenog rješenja Udruga je u zakonskom roku podnijela žalbu.
Rješenjem od 31.12.2009. godine ministarstvo uprave RH donosi rješejne kojim se poništava rješejne Ureda državne uprave od 22.09.2009. godine i nalaže se istom da postupi sukladno odredbi članka 17. stavka 3. Zakona o udrugama, odnosno da upiše Udrugu "NAŠA JUGOSLAVIJA" u registar Udruga RH.

Upis u registar udruga RH izvršen je 13.04.2010. godine pod brojem 18002128. Danom upisa je Udruga "NAŠA JUGOSLAVIJA" stekla status pravne osobe.

Osim gornjih aktivnosti radilo se (u suradnji sa pristalicama iz Bosne i Hercegovine i Srbije) i na osnivanju Saveza Jugoslavena. Isti je osnovan 21.03.2010. godine u Zagrebu. Sve to nije ostalo nezapaženo i u medijima. Imali smo nekoliko intervjua u dnevnim i tjednim listovima, kao i jedan prilog na HRT1.

TOČKA 3.

Sukladno članku 16. Statuta Udruge "NAŠA JUGOSLAVIJA" odlučeno je da se od 2011. godine uvede članarina u visini 150, kn godišnje. Svatko može po svojoj volji rad udruge pomoći i donacijama.
Sredstva skupljena od članarina i donacija koristiti će se sukladno financijskim planovima usvojenih u okviru programa Udruge (Članak 24. Statuta Udruge)

TOČKA 4.

Sa ciljem približavanja Udruge narodu osnovan je u Splitu prvi Klub Jugoslavena. Cilj Udruge je takve klubove osnivati i u ostalim gradovima u zemlji.

TOČKA 5.

Pod točkom razno nije bilo dodatnih prijedloga za dnevni red.

Predsjednik Udruge
Zlatko Stojković, dipl.ing.

     

Udruženje "Naša Jugoslavija":
intervju za "Omladinski program" BH-radija 1 u Sarajevu

SASTANAK Udruženja i Saveza u Sarajevu

U Sarajevu je između 27.05. i 29.05.2010. godine održan sastanak članova Udruženja ‘’Naša Jugoslavija’’ iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i 1. konferencija novoformiranog Saveza Jugoslavena, kao sastavnog dijela ...

 
Udruženje "Naša Jugoslavija" registrovano u Hrvatskoj
Pročitaj cijeli tekst
Udruženje "Naša Jugoslavija": TV - intervju
Pogledaj prilog
Mediji o Savezu Jugoslavena

Jutarnji list

Novosti

Slobodna Bosna

Savez Jugoslavena - održan osnivački skup
Pročitaj cijeli tekst
Prijedlog za promjenu Ustava Republike Hrvatske
Pročitaj cijeli tekst prijedloga sa Deklaracijom o Jugoslovenstvu
Zapisnik sa sjednice Skupštine Udruge „Naša Jugoslavija“ u Hrvatskoj
Pročitaj cijeli tekst zapisnika sa Deklaracijom o Jugoslovenstvu
 

Drugarice i drugovi,
poštovani prijatelji, 

Udruženje „Naša Jugoslavija" se već nekoliko godina aktivno i uspješno zalaže za ostvarenje sebi postavljenog cilja. Smanjenje mržnje, tolerancija, ravnopravnost i razumijevanje samo su neke od ideja vodilja stalno prisutnih u našem radu. To jasno pokazuju i naši programski ciljevi koje možete pogledati u Programu Udruženja.

   

U cjelokupni proces provođenja aktivnosti promocije, želimo uključiti što veći broj istomišljenika. Svima koji imaju interesa da na svoje proizvode stave ime i logo/amblem Udruženja, nudimo pravo korištenja istog. Upotreba imena i amblema Udruženja „Naša Jugoslavija", kao i ostale pojedinosti definirati će se zasebnim ugovorom.  

Svi zainteresirani mogu da se obrate na našu adresu: zajedno@nasa-jugoslavija.org sa naznakom: reklamni proizvod.  

Udruženje „Naša Jugoslavija"